radiatorconversie: tips voor het upgraden van uw ketel

radiator conversie

radiatorconversie: tips voor het upgraden van uw ketel

Cold Case radiatorombouwsets zijn vaak nodig bij het ombouwen van een bestaande 3-rijige radiatorketel naar een hoogwaardige 4-rijige aluminium of roestvrijstalen radiator. De meegeleverde hardware bouten aan de basis van de hoofdkern met inzetstukken met schroefdraad voor eenvoudige aansluiting. Hier geven we enkele handige tips voor het upgraden van uw bestaande ketel.

Uw eerste stap is om het gegevensblad van de fabrikant te controleren op de juiste hoeveelheid stralingsvermogen en BTU's. Hiervoor zul je wat online onderzoek moeten doen om erachter te komen wat deze waarden precies zijn. Selecteer vervolgens een radiator met vergelijkbare specificaties en een vergelijkbare beoordeling volgens het gegevensblad van de fabrikant radiatorbekleding door gebruiker vervangbaar. Voor meer informatie kunt u de instructies van de fabrikant gebruiken voor het invoeren van de juiste gegevens. In dit geval geven de instructies van de fabrikant de BTU's aan die nodig zijn voor elke geïnstalleerde bedrijfsfase om de juiste warmteafgifte te bereiken.

Nadat u uw radiator hebt geselecteerd, is het nu tijd om de starter van de verbindingsdraad te bepalen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de radiatorombouw, omdat het de algehele kwaliteit van de installatie bepaalt. De schroefdraad op de starter is specifiek bedoeld om een radiator op de plint of kern te installeren. De schroefdraad begint bij het startpunt van de fabrieksdraad en wordt over een zeshoekige ringvormige koperen huls geplaatst om de koperen ring te verbinden. Daarom is het belangrijk om de instructies zorgvuldig op te volgen voor een juiste installatie.

Zoek meer informatie op: 123ombouw