Honing en bestuiving – Hoe u de beste honing op bloembron kunt vinden

Honing

Honing en bestuiving – Hoe u de beste honing op bloembron kunt vinden

Honing is al sinds de oudheid een populaire zoetstof. Tegenwoordig is het een ingrediënt in alles, van ijsthee tot gebakken rijst, maar als je er een fles van koopt in de supermarkt of op de boerenmarkt, koop je meestal iets dat een aanzienlijke bewerking heeft ondergaan. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je het etiket moet lezen en ervoor te zorgen dat wat je krijgt echt rauwe honing is (vrij van knoeien, verhitten en filteren) die daadwerkelijk is gemaakt door bijen in je omgeving.

De smaak, kleur en textuur van honing variëren afhankelijk van het soort bloemen dat wordt gebruikt om het te maken. Daarom is het zo gemakkelijk om online een reeks tips te vinden die u vertellen hoe u de beste honing kunt kiezen voor uw smaak en behoeften.

Het Honing- en Bestuivingscentrum van UC Davis in Californië heeft bijvoorbeeld een kleurgecodeerd honingsmaakwiel gemaakt dat smaken van honing categoriseert op bloembron. De resulterende grafiek heeft bijna 100 descriptoren voor smaken zoals nootachtig, fruitig, kruidig, kruidig en bloemig, evenals categorieën voor geur, zoals meloen of hooi Natuurlijk Westland honing kopen. Het wiel is te koop op de UC Davis-website, waarbij $ 1 van elke aankoop naar honingonderzoek gaat. Maar zelfs zonder een handig kleurenschema is het vrij eenvoudig om rauwe honing te onderscheiden van gefilterde en gekristalliseerde soorten. Dit komt omdat als de honing is verhit, het een deel van de natuurlijke enzymen verliest die bijdragen aan zijn unieke smaak en voedingsprofiel.

Voor meer informatie zie: https://natuurlijk-westland.nl/